Old Man Down The Road John Fogerty wordt 75!

28 mei 2020
© Dirk Waem (Belga)
Begin deze maand feliciteerde John Fogerty via Twitter Bob Seger omdat die al 75 jaar Bob Seger is. Hopelijk vergeet Bob Seger vandaag John Fogerty niet die kort na hem dezelfde kaap rondt. Waarmee de jongere Fogerty-broer nu echt zijn grootste solohit wordt: een ‘Old man down the road’.

John Fogerty blijft natuurlijk vooral de motor van Creedence Clearwater Revival. De band waarmee hij en zijn overleden broer Tom in de overgang van de sixties naar de seventies een reeks hits afvuurden die elke andere groep dekking deed zoeken. ‘I Put a Spell on You’, ‘Have You ever seen the rain en ‘Bad moon rising’. Ook nog ‘Who’ll stop the rain’, ‘Suzie Q’ en ‘Proud Mary’. En niet te vergeten ‘Fortunate son’, ‘Down on the corner’ en ‘Up around the bend’. We vergeten er nog een stuk of tien.

Naar zompige moerassen stinkende rootsrock. Ook al lagen de swamps duizenden kilometers van CCR’s geboortestaat Californië. Daar woont John Fogerty nog steeds en zelfs hij zal er op 11 juni niet in slagen over te vliegen voor zijn geplande Sportpaleisconcert. We wensen hem en onszelf dat het wel nog zal lukken voor hij 76 wordt! En dat hij vandaag een verjaardagstweet van Bob Seger krijgt.

Radio 1 Select