AFGELAST: Ontdek nieuw muzikaal talent op OLT Club in 'Wonderland' op 18 maart

4 maart 2020
© Liesbet Peremans
Om de verspreiding van het nieuwe coronavirus zoveel mogelijk te beperken, worden de 'Wonderland'-livesessies die gepland stonden op 18 maart afgelast.

Op 18 maart plant 'Wonderland' drie straffe livesessies. Radio 1 nodigt nu al enkele jonge artiesten uit, om het OLT Club-podium te verkennen waar ze dit voorjaar ook zullen staan.

Condor Gruppe is al jarenlang een van de beste orkesten uit de Antwerpse scene. De band heeft een heel eigen sound, al liggen de grenzen ver uit elkaar, van filmische cowboymuziek, over donkere horrorsfeertjes tot orchestrale jazzcovers van Moondog.

KRANKk timmert met de precisie van een drumcomputer aan zijn carrière. Aram, Thomas en Willem leerden elkaar kennen als beloftevolle muzikanten aan het Conservatorium van Antwerpen, maar ze dwaalden ver af van het klassieke pad. De inspiratie voor hun brekende beats halen ze bij de Britse grime. Net als in die undergroundscene maken ze graag gebruik van gastzangers en rappers, zoals Tsar B, David Ngyah, Miss Angel en Blu Samu.

Meyy, Ikraaan en Chibi Ichigo, de drie kroonprinsessen van de Belgische hiphop, toeren dit voorjaar samen doorheen heel Vlaanderen. Meyy zingt in het Engels, Ikraan in het Nederlands, Chibi Ichigo in het Nederlands, Engels en Russisch. Ze hebben elk een heel eigen stijl, maar ze zijn allemaal eerlijk, open en vooral beloftevol. De strijd rond de troonsopvolging barst los.

UPDATE: Deze sessie wordt afgelast!

Radio 1 Select