Zorginstellingen maken zich zorgen over onderscheid tussen residentiële en niet-residentiële cliënten

13 januari 2021
© Isaac Holmgren (Unsplash)
Zorginstellingen voor mensen met een beperking maken zich zorgen: het ziet ernaar uit dat residentiële cliënten eerder een coronavaccin zullen krijgen terwijl cliënten die enkel overdag in de instelling verblijven langer zullen moeten wachten. Nochtans is hun werking er vaak op gericht om de beide groepen als 1 geheel te beschouwen.

Ook Lies Ouvry is bezorgd. Zij is algemeen directeur van de zorginstelling Heuvelheem in Oudenaarde. "Gisteren hebben we via een infonota van het Vlaams agentschap voor personen met een handicap het bericht gekregen dat mensen die bij ons residentieel zijn tot de groep behoren die in februari en maart het vaccin krijgen", vertelt ze in 'De Wereld Vandaag'.

"Voor de groep die enkel overdag komt, is er niet zoveel duidelijkheid. De nota sluit hen niet uit, maar er wordt geen zekerheid geboden. Sommigen onder hen komen sinds maart niet meer naar onze dagbesteding wegens COVID-19. Zij wachten hoopvol op die vaccinatie."

Volgens Ouvry is het meest wenselijke dan ook dat alle cliënten tegelijk het vaccin krijgen, ongeacht of ze residentieel zijn of enkel overdag komen.

Beluister het gesprek met Lies Ouvry in 'De Wereld Vandaag':

Bron: vrtnws.be en 'De Wereld Vandaag'